Women in Biosciences

Women in Biosciences

23 Φεβρουαρίου 2022, 4.00 μμ (3.00 μμ CET)

Κατεβάστε το πρόγραμμα

 

Η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (EEBMB) τιμώντας τη διεθνή ημέρα αφιερωμένη στις «Γυναίκες και τα κορίτσια στην επιστήμη» διοργανώνει το διαδικτυακό φόρουμ οι «Γυναίκες στις ΒιοΕπιστήμες» με στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες για τη γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη.

Το φόρουμ θα τιμήσουν με την παρουσία τους γυναίκες επιστήμονες καταξιωμένες στο χώρο των βιοεπιστημών (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα, Βιομηχανία, Επιστημονικές Εκδόσεις, κά). Θα παρουσιάσουν σύντομα την εμπειρία τους, τις ευκαιρίες και δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη διαδρομή τους, πώς τις αντιμετώπισαν, αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών και πολιτικών στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των έμφυλων φραγμών.

Ο στόχος του διαδικτυακού φόρουμ είναι να προσφέρει ένα βήμα γόνιμου διαλόγου για τη βαθύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση στο θέμα της ισότητας των φύλων και να συμβάλει στην πλήρη και ισότιμη πρόσβαση των γυναικών και κοριτσιών στην επιστήμη.

Εισηγήτριες:

 • Taina Pihlajaniemi, Professor, Vice Rector (President) Research, University of Oulu, Finland
 • Antonella Forlino, Professor, Prorector for Internationalization, President of the Center for Global Strategic Engagement, University of Pavia, Italy
 • Irit Sagi, Professor, Vice President for Innovation & Technology Transfer, Weizmann Institute of Science, Rehovot, Israel
 • Valia KalaitziAssist. / Adj. Prof & D&I expert, EDLAB, Maastricht University (NL); Department of Global Health, Richard M. Fairbanks School of Public Health, Indiana University (USA); iDI-NAV Center (CH)
 • Mary Purton, Publisher, FEBS Press, Federation of European Biochemical Societies, UK
 • Mariza Koukounari, Quality Assurance Programs Head, Pharma Product Development Quality Department, Roche, UK
 • Olga Kousidou, Medical Governance & Excellence Lead at Novartis, Athens, Greece
 • Maria Krevvata, Senior Scientist, Johnson & Johnson, Philadelphia, USA

Συντονιστές:

 • Νίκος Καραμάνος, Καθηγητής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πρόεδρος ΕΕΒΜΒ
 • Βασιλική Κωστούρου, Ερευνήτρια, EKEBE "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", Μέλος του ΔΣ της ΕΕΒΜΒ
 • Ρωξάνη Τέντα, Αναπλ. Καθηγήτρια Φυσιολογίας του Ανθρώπου, Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Μέλος της επιτροπής WomeninScienceτης ΕΕΒΜΒ

 

Το διαδικτυακό φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλες και όλους όσοι ενδιαφέρονται για έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο για την ισότητα των φύλων στην Επιστήμη και, ειδικότερα, στις Βιοεπιστήμες. Για την παρακολούθηση, παρακαλείσθε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_P3ql2LqAQ_OYVoYhOwFG4Q. Η επιβεβαίωση της εγγραφής και οι πληροφορίες σύνδεσης θα αποσταλούν με e-mail.